Hovězí sekaný biftek

Suroviny

(pro 4 osoby)
500 g mletého libového hovězího masa
1 houska
2 cibule (200 g)
1 lžíce másla
1 vejce
1 lžička soli
½ lžičky mletého pepře
4 lžíce oleje na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Housku namočíme ve vodě a vymačkáme. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno a necháme na másle zesklovatět. Máčenou housku dáme do mísy, přidáme k ní sklovitou cibuli, mleté maso, vejce, sůl a pepř, vše dobře promícháme a vytvarujeme bifteky. Druhou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na trošce oleje je zprudka osmažíme dozlatova za stálého obracení. Pak ji vyjmeme a dáme do tepla. Zbývající olej dáme na pánev a zahřejeme. Opékáme v něm bifteky z každé strany asi 4 – 5 minut (na druhých 5 minut teplotu snížíme). Biftek má být na povrchu křupavý a uvnitř šťavnatý a ještě trochu růžový. Do vypečené šťávy přidáme trochu vody nebo vína a nalijeme ji na bifteky. Zdobíme osmaženými kolečky cibule.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 505x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,50 (počet: 2) 8,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí sekaný biftek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Jak vybrat mlýnek na kávu?

Vyberte si ten správný mlýnek na kávu. Elektrický nebo manuální?

Levné webové stránky

Vytvořte si vlastní webové stránky online, rychle a jednoduše.

Ceske-casino-online.cz

České casino recenze i hry.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist