Domácí hrachová

Suroviny

250 g hrachu
1,5 l vody
40 g tuku
2 lžíce hladké mouky
1 menší cibule
mletý pepř
půl lžičky mleté papriky
sůl
česnek
majoránka
osmažená houska

recept nemá fotografii

Postup

Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody (nejlépe ho dáme již do tlakového hrnce, ve kterém ho budeme vařit). Druhý den doplníme vodu na potřebné množství, tlakový hrnec uzavřeme a hrách v něm vaříme asi 20 minut. Z mouky a tuku (másla, sádla) si připravíme světlou jíšku, přidáme k ní nastrouhanou cibuli, pepř a papriku a promícháme. Tlakový hrnec otevřeme, většinu měkkého hrachu rozmixujeme a z mixéru přelijeme do jiného hrnce, ve kterém budeme polévku dovářet. Přidáme i zbytek tekutiny z hrachem z tlakového hrnce a vše zahustíme připravenou jíškou s kořením. Společně vše dobře provaříme a občas při vaření zamícháme. Teprve teď dosolíme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Housku nakrájíme na kostičky, osmažíme na tuku a před podáváním ji vložíme do polévky.
Poznámky:
Také této polévky se vyplatí vařit větší množství, pokud máte strávníky, kteří ji mají rádi. Případný přebytek můžete i zmrazit pro pozdější použití.
Zajímavou obměnou je přidat do základní hrachové polévky nakrájené vařené uzené maso nebo hrubě nakrájenou mrkev.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,464x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Domácí hrachová


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist