Pirožky z kynutého těsta

Suroviny

500 g hladké mouky
1 lžička soli
1 žloutek
2 lžíce rozehřátého másla
20 g droždí
1/2 lžičky cukru
mléko podle potřeby
tuk na smažení
mouka na vyválení těsta

Náplň:
1 lžíce tuku
1 malá cibule
1/4 kg vařeného masa
1 bílek
pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme vykynout.na teplém místě . Do mouky přidáme špetku soli, vlijeme připravený kvásek, rozehřáté (vlahé) máslo, žloutek a přidáme tolik vlažného mléka, aby vzniklo tužší těsto. Necháme ho kynout a zatím si připravíme náplň. Vařené maso (mohou to být i zbytky pečeného masa) umeleme na masovém strojku. Na tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, pepř, sůl, bílek a dobře promícháme. Vykynuté těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na plát silný asi půl centimetru. Hrnečkem nebo větší formičkou z něj vykrájíme kolečka. Doprostřed každého dáme kupičku masové náplně, kolečko přehneme a okraje pevně stiskneme. Takto připravené pirožky necháme vykynout. Smažíme je ve fritovacím hrnci a podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka:
Náplň samozřejmě nemusí být masová, ale třeba i houbová (hříbky, hlíva ústřičná, žampiony).


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,669x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pirožky z kynutého těsta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist