Zajímavý chlebíček

Suroviny

30 g droždí
150 ml vlažné vody
350 g hladké mouky
půl lžíce soli
2 vejce
150 g tvrdého sýra
100 g šunky nebo šunkového salámu
4 lístky čerstvé šalvěje
2 lžíce olivového oleje

recept nemá fotografii

Postup

Droždí rozdrobíme a rozmícháme s trochou vlahé vody. Do odvážené mouky přimícháme sůl, uděláme do ní důlek a do něj nalijeme rozpuštěné droždí. Posypeme je trochou mouky a necháme ho chvíli, až se na jeho povrchu začnou dělat bublinky (asi 10 minut). Potom postupně přidáváme vlahou vodu, jedno vejce a olivový olej a zpracujeme těsto. Těsto musí být pěkně hladké, potom z něj vytvoříme bochánek, přikryjeme ho utěrkou a necháme ho kynout.
Sýr nakrájíme na malé kostičky (nebo nastrouháme na hrubém struhadle), šunku nebo šunkový salám na jemné proužky a šalvěj jemně nasekáme. Vše vmícháme do těsta a vytvoříme z něj podlouhlý bochánek, který přeneseme na tukem vytřený plech. Necháme ho však ještě asi 15 minut kynout. Potom smícháme druhé vejce se lžící vody a bochánek jím potřeme. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 30 minut.
Vychladlý bochánek krájíme na tenké chlebíčky. Dají se podávat samostatně, ale vítané budou také jako příloha k jednoduchým salátům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 104x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zajímavý chlebíček


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist