Ořechová rumová bábovka

Suroviny

6 vajec
50 g másla
200 g moučkového cukru
150 g hrubé mouky
10 g droždí
3 lžíce mléka
200 g mletých ořechů
150 ml rumu
tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy
rumová poleva, sekané ořechy, případně šlehačka na ozdobení

ukázka receptu Ořechová rumová bábovka
Posunovut vlevo
ukázka receptu Ořechová rumová bábovka
Posunout vpravo

Postup

Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, přimícháme trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezitím utřeme do pěny žloutky, máslo a cukr. K této hmotě pak přidáme kvásek, ořechy, rum. Nakonec přidáváme střídavě mouku a sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme hned zvolna péci do vyhřáté trouby (při 170.C cca 50 minut). Upečenou bábovku potřeme rumovou polevou a posypeme sekanými ořechy. Jednotlivé porce můžeme ozdobit šlehačkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 032x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,13 (počet: 8) 7,13 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ořechová rumová bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Recepty

Nejlepší recepty z české i světové kuchyně, pro vaši domácí pohodu!

Sady příborů

Kvalitní sady kuchyňských příborů koupíte výhodně od Tescomy.

Utopenci

Recept na nejlepší utopence jaký jsme kdy našli.

Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kuchyně na míru Ostrava

Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.

Odšťavňovače

Odšťavňovač - zdraví, které si můžete koupit. Výběr špičkových značek.

Restaurace Klatovy

Baječné jídlo, výhodná meníčka to je Ambrosia restaurace v Klatovech.

Tvorba stránek Brno

Tvorba webových stránek v Brně včetně SEO optimalizace.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Vestavěné skříně Brno

Realizujeme kvalitní vestavěné skříně na míru v Brně a okolí.