Rozpíčky Káji Maříka

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
70 g tuku (máslo, hera)
250 ml mléka
20 g droždí
70 g cukru
špetka soli
1 vejce

Náplň:
povidla
vlašské ořechy
skořice
rozinky máčené v rumu
moučkový cukr a skořice na obalení

recept nemá fotografii

Postup

Ze surovin na těsto vypracujeme klasické kynuté sladké těsto. Droždí rozdrobíme do vlahého mléka smíchaného se lžičkou cukru a necháme vzejít. Tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Odvážíme si hladkou mouku, přidáme do ní špetku soli, celé vejce, mléko se vzešlými kvasnicemi a vlahý tuk. Vařečkou vypracujeme hladké těsto a necháme ho přikryté utěrkou kynout. Zatím si připravíme náplň - ořechy nameleme, rozinky namočíme do rumu a švestková povidla v případě potřeby rozvaříme s trochou vody. Všechny suroviny na náplň promícháme. Z vykynutého těsta vyválíme placku a z ní vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Na každé kolečko naneseme do středu náplň, kolečko přehneme a naplněný půlměsíček na okraji přitlačíme. Pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 220 stupňů. Hotové rozpíčky obalujeme v cukru se skořicí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,181x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rozpíčky Káji Maříka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist