Kuřecí prsa na olivách s hermelínem

Suroviny

2x kuřecí prsa
20g zelených oliv
2x cibule
3x stroužek česneku
1dcl červeného stolního vína (opravdu stačí obyčejné z krabice)
1x hermelín
3dcl kuřecího vývaru
mletý pepřsůlolej na opečení

recept nemá fotografii

Postup

Na hluboké panvi rozpálíme olej a postupně na něm osmažíme cibuli, česnek a naposledy přidáme olivy. Když je cibule dozlatova, vložíme na pánev omytá kuřecí prsíčka a zprudka opečeme po obou stranách.(cca 5min.)Potom podlijeme maso červeným vínem, opepříme, osolíme a pokračujeme v dušení dále dalších cca 5 minut.Když se víno téměř vypaří, podlijeme směs kuřecím vývarem a podusíme asi tak deset minut. Potom odklopíme poklici a vaříme celou směs tak dlouho dokud ze zeleniny nezůstane pouze taková řidší kaše. Potom si podélně rozkrojíme hermelín a obě ty půlky poloľíme na každý kus masa zvlášt'. Přikryjeme pánev poklicí, stáhneme oheň na minimum a počkáme až se hermelín úplně rozpustí. Potom ho pohodlně vmícháme do celé směsi.
Jako výborná příloha jsou americké brambory, nebo stačí obyčejný chléb.Poznámka:Pozor, jde pouze o dvě porce!!!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,239x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí prsa na olivách s hermelínem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist