Kachna na víně s olivami

Suroviny

4 porce kachny
2 stroužky česneku
1 lžíce sekané zelené petrželky
1 lžíce čerstvé sekané saturejky
1 lžíce čerstvého oregana
sůl
pepř
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 bobkový list
4 dl červeného vína
drůbeží vývar
5-6 lžic rajského protlaku
4 lžíce plněných oliv


recept nemá fotografii

Postup

Porce kachny omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, nasekáme všechny zelené bylinky, osolíme, opepříme a utlučeme je v moždíři. Směs promícháme s olejem a potřeme jí porce kachny. Takto upravené porce necháme odležet nejméně 6 hodin v chladnu. Potom maso rychle opečeme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme vínem (kvalitním), přidáme bobkový list a zvolna dusíme za občasného podlévání drůbežím vývarem (připravíme si ho předem z drůbeží kostky). Před dokončením přidáme prolisovaná rajčata, povaříme a nakonec vmícháme nakrájené plněné olivy. Podáváme s uvařenými těstovinami nebo s drobnými bramborovými knedlíčky.
Poznámky:
Jde o jídlo pro slavnostnější příležitosti (kachna dnes není příliš levná záležitost), proto nešetřit na kvalitě vína. Trochu problémem může být sehnat čerstvé bylinky. Ale výsledek určitě stojí za to!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,126x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na víně s olivami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist