Marinovaný kapr

Suroviny

5 porcí kapra (po 150 g)
sůl
1/8 l olivového oleje
1 l vinného octa
1 stroužek česneku
5 zrnek pepře
3 zrnka nového koření
2 hřebíčky
1 bobkový list
2 cibulky šalotky
citrónová kůra
1 malá kyselá okurka
Na podávání:
1 citron
3 lžíce olivového oleje




recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme zhruba stejné porce kapra, omyjeme je, osušíme, osolíme po obou stranách a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Potom rybu znovu osušíme, potřeme ji olivovým olejem a rychle opečeme na pánvi na troše oleje do červena. Opečenou rybu předáme do nádoby, ve které ji budeme marinovat a necháme ji vychladnout. Zatím si připravíme marinádu - v hrnci povaříme dobrý vinný ocet, sůl, stroužek česneku v celku, celý pepř, nové koření, oloupané cibulky šalotky, kousek dobře omyté citronové kůry zbavený bílého vnitřku, hřebíček, bobkový list a ještě horkou marinádu nalijeme na kapra. Jakmile vše vychladne, přidáme ještě nakrájené kyselé okurky, nádobu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na dva dny do chladničky. Třetí den lze kapra servírovat - podáváme ho ozdobeného kolečkem citronu a pokapaného olivovým olejem.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 342x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marinovaný kapr


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist