Kapustová polévka s bílou fazolí

Suroviny

150 g bílých fazolí
100 g kapusty
1 mrkev
1 větší brambor
100 g anglické slaniny
1 lžíce sádla
mletý pepř
sůl
2 stroužky česneku
1 kostka Masoxu
1 lžička Vegety



recept nemá fotografii

Postup

Propláchnuté fazole namočíme předem na 3 hodiny do vody. Potom je v téže vodě, ve které byly namočené, vaříme v papiňáku 15 - 20 minut. Zatím si připravíme zeleninu. Brambor oloupeme a nakrájíme na větší kostky, mrkev také očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Kapustu opláchneme, případně vykrojíme silné středové žilky a pokrájíme ji na nudličky o šířce asi 2 cm. Anglickou slaninu (může být i kousek uzeného masa) nakrájíme na kostičky. Když jsou fazole téměř měkké, odkryjeme papiňák a dále pokračujeme v otevřeném hrnci. Přidáme kostku Masoxu, nakrájenou zeleninu a anglickou slaninu, prolisujeme česnek, osolíme, opepříme a necháme vařit do změknutí zeleniny. Ke konci rozšťoucháme kostky brambor (polévka se tím trochu zahustí), přidáme lžíci sádla (kdo nemůže nebo nechce, tak nemusí) a dochutíme Vegetou.
Poznámky:
Lze samozřejmě vařit i bez papiňáku, ale potom to chce trpělivost, než fazole změknou. Místo anglické slaniny lze použít na polévku i vývar např. z uzených žebírek. Polévka je poměrně vydatná a spolu s krajíčkem chleba nebo jiného pečiva může sloužit i jako hlavní jídlo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,102x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapustová polévka s bílou fazolí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist