Alsaské koláčky

Suroviny

200 g hladké mouky125 g másla75 g moučkového cukru50 g oloupaných mandlí2 žloutky1 lžička citronové šťávytrochu strouhaného muškátového oříškutuk na vymazání plechuzavařenina na spojeníoloupané a nasekané mandle na ozdobuKrém:50 g moučkového cukru40 g másla1 lžička rumu1 lžička instantní kávy

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo, cukr, žloutky a citronovou šťávu třeme dohladka, přimícháme mouku, strouhané mandle a ochutíme muškátovým oříškem. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme alespoň na dvě hodiny do chladna. Zatím si vytřeme tukem plechy, oloupeme a nahrubo nasekáme zbývající mandle, najdeme si vhodnou (dobře roztíratelnou) zavařeninu. Také si můžeme připravit krém, a to tak, že nejdříve utřeme máslo s cukrem, potom přidáme rum a tekutou kávu a našleháme. Těsto si rozválíme na pomoučeném vále na placku o síle asi 5 mm, z ní vykrajujeme malá kolečka, klademe na vymazaný plech a v troubě pečeme dorůžova. Vychladlá kolečka spojíme marmeládou, povrch potřeme krémem a posypeme nasekanými mandlemi. Připravíme-li si větší množství krému, můžeme povrch nejen potřít krémem, ale pomocí zdobičky udělat po jeho okraji věneček či jinou krémovou ozdobu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,378x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Alsaské koláčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist