Třená bábovka tety Hostinské

Suroviny

250 g hrubé nebo polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
150 g másla
3 vejce
200 ml vlahého mléka
½ lžičky kypřícího prášku
1 vanilkový cukr
2 lžíce kandované pomerančové kůry

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo nakrájíme na kousky, přidáme žloutky, 75 g cukru a vanilkový cukr a třeme, až je hmota hladká. Potom přilijeme vlahé mléko s trochou mouky. Do zbytku mouky rozmícháme kypřící prášek, přidáme k těstu a společně rozmícháme. Přidáme jemně nasekanou kandovanou pomerančovou kůru. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh a lehce přimícháme k těstu. Těsto vlijeme do tukem vytřené a moukou vysypané bábovkové formy, urovnáme a mírně zvedneme při vnějších okrajích. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů C.
Poznámka:
Bábovka je jemná, vláčná a pomerančová kůra jí dává zajímavou chuť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,036x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Třená bábovka tety Hostinské


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist