Kuřecí soté

Suroviny

4 porce kuřecích prsíček
3 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
3 žampiony
1 pórek
1 červená paprika
100 ml červeného vermutu
sůl
pálivá mletá paprika (nebo feferonky)
2-3 lžíce kečupu

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, pórek na kolečka, papriku na proužky, žampiony (nebo jiné houby) na plátky. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na delší a silnější nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm rychle po všech stranách opečeme, vyjmeme a dáme stranou. Na rozpálený tuk dáme cibuli a orestujeme, přidáme česnek, žampiony, pórek, papriku. Znovu orestujeme a zalijeme vermutem. K zeleninové směsi vrátíme maso, osolíme a ochutíme pálivou paprikou (nebo přidáme nakrájenou feferonku). Nakonec přidáme kečup, promícháme a dusíme společně ještě asi 5 – 10 minut. Hotové soté podáváme s bílými nudlemi, rýží nebo s bramborovými hranolky.
Poznámka:
Stejně můžeme připravit i vepřové nebo králičí maso. Před úpravou je ho možné také marinovat ve 2 lžících oleje a 1 lžíci sojové omáčky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 044x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí soté


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist