Králík na divoko

Suroviny

1 králík
2 středně velké cibule
2 lžíce másla
olej
80 g slaniny
150 ml bílého vína
1 lžíce sekané zelené petrželky
1 bobkový list
4 jalovčinky
2 zrnka nového koření
špetka tymiánu
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Králíka rozporcujeme, králičí hřbet a kýty protáhneme slaninou, osolíme, poprášíme mletým pepřem, špetkou tymiánu a jemně utlučenými (umletými) jalovčinkami. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme králíka, nové koření a bobkový list a dusíme pod pokličkou. Zpočátku ve vlastní šťávě, potom mírně podlijeme a dodusíme. Takřka měkkého králíka potřeme rozpuštěným máslem a odkrytého ho dáme do trouby zčervenat. Měkkého králíka vyjmeme a uchováme v teple. Výpek podlijeme bílým vínem, krátce povaříme, přecedíme, vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku, zjemníme čerstvým máslem. Touto šťávou poléváme porce králíka, které podáváme s vařenými brambory.
Pozor! Při pečení voní po celém bytě!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 408x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na divoko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist