Indická rýže s kousky masa

Suroviny

2 větší šálky dlouhozrnné rýže
400 g kuřecího masa
4 lžíce másla
1 lžička koření Garam másala
1 střední cibule
3 hřebíčky
sůl
3 lžíce oleje
3 šálky studené vody
3 lžíce mandlí
3 lžíce rozinek

recept nemá fotografii

Postup

Rýži propláchneme, osmahneme ji na másle, přidáme sůl a koření Garam másala. Promícháme. Přidáme oloupanou cibuli vcelku, do které jsme zapíchli 3 hřebíčky. Přilijeme 3 hrnky studené vody, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka (asi 15 minut). Kuřecí maso si nakrájíme na kostky a osolíme. Mandle spaříme a oloupeme. Na pánvi si rozpálíme olej a rychle na něm opečeme kuřecí maso a ke konci i mandle. Jakmile je rýže měkká, přidáme propláchnuté rozinky, opečené maso a lehce promícháme. Podáváme s čerstvou zeleninou, ideální je hlávkový či ledový salát.
Poznámky:
Co je to Garam másala Másala znamená „směs“, takže Garam másala je indická směs koření. Obsahuje většinou skořici, bobkové listy, římský kmín, koriandr, semena kardamonu, černý pepř, hřebíček a muškátový květ. Nejste-li odborníci na indickou kuchyni, patrně si ji nebude vyrábět sami, ale koupíte ji v supermarketu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,389x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Indická rýže s kousky masa


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist