Zapečená jablka na hřebíčku

Suroviny

8 jablek
máslo na vymazání zapékací misky
2 lžíce cukru
8 mletých hřebíčků
3 lžíce rozinek
špetka skořice
Těstíčko:
500 ml mléka
2 lžíce rumu
špetka sušené citronové kůry
3-4 vejce
5 lžic hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
sůl
4 lžíce cukru

recept nemá fotografii

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky (asi 3 mm silné). Vložíme je do máslem vytřené zapékací misky, posypeme je hřebíčkem, cukrem a rozinkami (mohou být máčené v rumu), skořicí a dáme je zapékat do trouby. Mezitím rozšleháme vejce s rumem, citronovou kůrou, špetkou soli a cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, promícháme a směsí zalijeme poloměkká jablka. Upečeme do zlatova. Podáváme teplé, sypeme vanilkovým cukrem nebo přelijeme malinovým sirupem.
Poznámka:
Podobně lze připravit i hrušky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,019x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečená jablka na hřebíčku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist