Velikonoční nádivka (hlavička)

Suroviny

400 g vařeného uzeného masa
5 včerejších housek
250 ml mléka
2 lžíce nasekané zelené petrželky
2 lžíce nasekaných mladých kopřiv
2 lžíce nasekaných oloupaných mandlí
špetka muškátového květyu
sůl
4 vejce
máslo na vymazání formy

recept nemá fotografii

Postup

Máslem vytřeme formu a vysypeme ji strouhankou až po okraj. Nádivku můžeme péci na plechu, v pekáči, ale například i ve formě na bábovku či v jiné vhodné formě. Housky rozkrájíme na kostičky, vložíme je do misky a povlažíme je mlékem. Jakmile se provlhčí, přebytečné mléko z housek vymačkáme. Vařené maso rozkrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené housce. Dále dodáme nasekanou petrželku a kopřivy (nemáme-li, lze nahradit spařeným a nasekaným špenátem). Směs osolíme (ne moc, uzené maso bývá slané dost), přidáme trošku muškátového květu, nasekané mandle, žloutky a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně po lžících ho přidáváme ke směsi. Hotovou nádivku urovnáme do formy, vložíme do trouby vyhřáté asi na 190 stupňů C a pečeme 30 až 40 minut až nádivka zezlátne. Teplou můžeme podávat s bramborem a zeleninovým salátem, studenou třeba s chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,943x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Velikonoční nádivka (hlavička)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist