Vepřový stejk se sýrovou omáčkou

Suroviny

4 silnější vepřové řízky
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
sůl
100 g Hermelínu (Nivy)
4 lžíce smetany ke šlehání
2 lžíce vody
1 lžíce plnotučné hořčice

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové řízky po obvodu nařízneme a po obou stranách naklepeme paličkou na maso. Poprášíme je moukou. Na pánvi si rozpálíme olej a řízky na něm velmi prudce opečeme – měly by zůstat uvnitř šťavnaté. Vyjmeme je z pánve, osolíme a uchováme je v teple. Sýr nakrájíme na jemné plátky a vložíme ho do pánve na olej, který zůstal po přípravě masa, přidáme hořčici a smetanu. Příkon ztlumíme na minimum a všechny suroviny necháme za stálého míchání rozpustit. Podle potřeby přidáme jednu či dvě lžíce vody. Omáčku ochutnáme, podle potřeby přisolíme a okamžitě jí poléváme vepřový stejk. Na fotografii jsou jako příloha použity tzv. šalvějové brambory a zapečené rajče.
Poznámka:
Sýrovou omáčku lze samozřejmě použít i v jiných případech – například na zeleninu.
Jídlo v uvedené kombinaci je organizačně poměrně náročné a doporučuji ho pouze zkušenějším.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 090x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřový stejk se sýrovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist