Zapečený lilek

Suroviny

1 lilek (baklažán)
2-3 rajčata
100 g vysočiny
100 g tvrdého sýra (brynzy)
1 lžíce oleje
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Lilek opláchneme a nakrájíme na plátky o síle asi 7-8 mm. Každý plátek posolíme a necháme lilek tzv. vypotit. Po několika minutách se na něm vytvoří kapičky tekutiny. Papírovým ubrouskem plátky osušíme, otočíme a postup opakujeme. Takto upravený lilek ztratí svou hořkou chuť. Zapékací misku vytřeme olejem a naskládáme do ní plátky lilku. Na každý plátek položíme kolečko vysočiny, kolečko rajského jablíčka a vše hustě posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme asi 10 minut. Podáváme s bagetou či na plátcích toustového chleba. Je to rychlé, lehké a chutné. Vynecháme-li plátek salámu, stačí jen trochu více osolit a máme bezmasé jídlo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 657x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečený lilek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist