Jemné ořechové sušenky

Suroviny

160 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
140 g másla
60 g mletých vlašských ořechů
1 lžíce citronové šťávy
hladká mouka na vyválení
½ vejce na potření
ořechová jádra na ozdobu
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Odvážíme si mouku, moučkový cukr, přidáme nasekané máslo, mletá ořechová jádra a citronovou šťávu a všechny suroviny zpracujeme v těsto. Na pomoučeném vále ho vyválíme ve vyšší plát, vykrajujeme z něj sušenky a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Takto připravené sušenky necháme v chladnu jednu hodinu odležet. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme kousky ořechových jader. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Před podáváním sušenky pocukrujeme.
Jsou to velmi jemné sušenky s chutí pražených oříšků.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,636x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemné ořechové sušenky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist