Bramboráky

Suroviny

1 kg brambor
2 vejce
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 rovná lžíce soli
1 rovná lžíce majoránky
1 vrchovatá čajová lžička kmínu
3 stroužky česneku
olej (sádlo) na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, všechno koření, mouku a prolisovaný česnek. Vše promícháme. Těsto by mělo být dostatečně husté, případný přebytek vody (je zejména u nových brambor) odcedíme. Část těsta vložíme na rozpálenou, tukem vytřenou pánev a rovnoměrně rozetřeme. Jakmile bramborová placka změní barvu, otočíme a dopečeme i po druhé straně.
Bramboráky můžeme samozřejmě péct v různých velikostech a různých úpravách. Lze je podávat samostatně, ale i jako přílohu k masu, plněné kyselým zelím apod.
Tato dávka stačí pro 4 osoby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 932x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,00 (počet: 2) 7,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramboráky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist