Sojové karbanátky

Suroviny

2 plné šálky uvařené sóji
1/2 až 1 rohlík
1 lžíce hladké mouky
1 větší cibule
1-2 stroužky česneku
1 vejce
sůl
pepř
majoránka
strouhanka na obalování
tuk na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Uvařenou scezenou sóju, rohlík, cibuli i česnek umeleme na masovém mlýnku. Dáme do mísy, přidáme mouku, vejce, koření a dohladka promícháme. Z hmoty utvoříme váleček, nakrájíme 8 dílků a z těch tvarujeme karbanátky. Obalujeme je ve strouhance a hned smažíme.

Karbanátky můžeme připravit také s různými obměnami:

s brambory - u základního předpisu vynecháme rohlík a k sóje přidáme ještě asi 200 g uvařených, oloupaných a umletých brambor.

s hovězím masem vařeným - k základnímu předpisu přidáme ještě 100 g mletého masa.

s kapustou - 1/4 středně velké kapusty očistíme, uvaříme v malém množství slané vody a když trochu prochladne, umeleme ji spolu se sójou. Ostatní postup zůstává stejný.

s kadeřávkem - použijeme asi 6 - 8 listů kadeřávku. Ostatní postup je stejný jako u kapusty.

s mletým masem syrovým - k základnímu předpisu přidáme ještě 100 - 150 g mletého masa.

se strouhaným sýrem - vynecháme rohlík a k základnímu předpisu přidáme 100 - 150 g tvrdého sýra. Můžeme použít i Nivu, karbanátky budou mít výraznější chuť - na zahuštění ale použijeme polovinu rohlíku.

se zelenými natěmi - k základnímu předpisu přidáme ještě nejméně 2 lžíce umletých natí pažitky, petrželky a libečku. Zvláště libeček dodá těmto karbanátkům výbornou chuť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,547x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sojové karbanátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist