Biskupský chlebíček sváteční

Suroviny

75 g vlašských ořechů
150 g másla
200 g cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
4 vejce
5 lžic mléka
2 lžíce rumu
100 g mletých lískových oříšků
100 g sekaných lískových oříšků
50 g hořké čokolády
1 lžička skořice
250 g polohrubé mouky
¾ sáčku prášku do pečiva
200 g čokoládové polevy
kandované třešně a poloviny vlašských ořechů na zdobení

recept nemá fotografii

Postup

Vlašské ořechy umeleme. Tuk, cukr, vanilkový cukr a špetku soli utřeme do pěny. Poté postupně vmícháme jedno vejce za druhým a stále třeme. Mleté i sekané lískové ořechy smícháme s nastrouhanou čokoládou, skořicí, práškem do pečiva a moukou a střídavě s mlékem zapracujeme do tukové směsi. Nakonec přimícháme rum.

Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíček a urovnáme. Pečeme v troubě při teplotě asi 170 stupňů C asi 50 minut. Ke konci pečení zkoušíme zapíchnutím špejle, zda je chlebíček již dobře propečení. Po vyjmutí z trouby chlebíček nevyklápíme z formy, ale nejdříve necháme asi 20 minut chladnout. Teprve poté ho vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

Vychladlý moučník potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme kandovanými třešněmi a půlkami jader vlašských ořechů – rozmístíme je tak, aby se dal biskupský chlebíček dobře krájet.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,893x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Biskupský chlebíček sváteční


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist