Mandlové kornoutky

Suroviny

8 bílků
300 g cukru krupice
100 g mandlí
150 g hladké mouky
skořice
tuk a hrubá mouka na plech

recept nemá fotografii

Postup

Mandle spaříme, sloupneme, nastrouháme na hrubo a mírně opražíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh za postupného přidávání cukru, potom vmícháme vychladlé mandle, ochutíme skořicí a zlehka vpracujeme mouku. Z tvrdého kartonu vystřihneme šablonu s oválným otvorem asi 10 x 7 cm a přes tuto šablonu nanášíme na potřený a pomoučený plech těsto, které rozetřeme v tenkou vrstvu. Oválky upečeme ve vyhřáté troubě zprudka, nesmíme je ale příliš vysušit, abychom je mohli tvarovat. Za pár minut jsou upečené, nesmí ale být na
povrchu lepivé. Ihned je stáčíme do tvaru kornoutu. Pracujeme rychle, neboť vychladlé se nedají stáčet. Šlehačkou nebo krémem je plníme těsně před podáváním.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,180x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mandlové kornoutky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist