Čokoládové lanýže

Suroviny

1 libra (454 g) dobre hořké čokolády
hrnek (250 ml) smetany ke šlehání
1/4 hrnku dobrého alkoholu (grand marnier nebo koňak)

Na obalení:
kakao nebo
moučkový cukr nebo kokos nebo
hrubě nakrájené ořechy

recept nemá fotografii

Postup

Zkusila jsem je letos poprvé, ještě nejsou vánoce a už jich je tam jenom pár. Dobrou hořkou čokoládu tzv. ohlíme ostrým nožem (vlastně krouhame jako zeli) a dáme ji do mísy. V kastrole si ohřejeme skoro do varu (pozor nevarit) hrnek šlehačky a vylijime na čokoládu. Necháme asi dvě tři minuty stát a pak smícháme do hladka. Poté přidáme čtvrt hrnku dobrého alkoholu. Vše umícháme a dáme přikryté alespoň na čtyři hodiny do ledničky. Potom lžičkou namočenou v horké vodě vykrajujeme válečky, které obalíme buď v prosátém kakau, nebo v moučkovém cukru, nebo můžeme použít kokos či nahrubo nakrájené ořechy. Válečky vkládáme do papírových košíčků na bonbony a uskladníme je v ledničce až do podávání.

Poznámka:
Recept je od Jitky, která ho napsala do diskusního fóra. Zkušenost s ním zatím nemám, ale zdá se, že se na přípravě čokoládových lanýžů nedá nic zkazit. Snad jen není jasné, jak velký hrnek se má použít.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,634x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čokoládové lanýže


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist