Vepřové maso s houbami a omeletou

Suroviny

100 g libového vepřového masa
30 g sušených hub
1 lžička solamylu
špetka zázvoru
mletý pepř
na špičku nože muškátového květu
3 lžičky sojové omáčky
2 vejce
1 stroužek česneku
3 lžíce oleje

recept nemá fotografii

Postup

Sušené houby spaříme horkou vodou a necháme asi hodinu nabobtnat. Poté je zcedíme, mírně vymačkáme vodu a je-li třeba, pokrájíme je na menší kousky. Maso nakrájíme na tenké plátky o velikosti asi 2 x 3 cm, posypeme ho solamylem, zázvorem, mletým pepřem a muškátovým květem, pokapeme ho polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodiny odstát. Zatím si z rozšlehaných vajec na jedné lžíce oleje usmažíme omeletu, necháme ji vychladnout a nakrájíme ji na nudličky. Na pánev přidáme další lžíci oleje a rychle na ni osmahneme houby a dáme je stranou. Na pánev opět přidáme lžíci oleje a osmažíme plátky česneku spolu s naloženým masem. Asi po 3 až 4 minutách, kdy maso rovnoměrně zhnědne, přidáme houby a nakrájenou omeletu, vše pokapeme zbývající sojovou omáčkou a za stálého míchání ještě asi minutu smažíme. V pokrmu by neměla být řídká šťáva. Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,107x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové maso s houbami a omeletou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist