Nadívaný králík

Suroviny

1 králík
150 g uzeného masa
2 rohlíky
zelená petrželka
50 ml mléka
2 vejce
1 cibule
bílý pepř
100 g másla
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme nádivku. Vejce, mléko, sůl a pepř ušleháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polovinu cibule zpěníme na 60 g másla. Rohlíky nakrájíme na kousky, zalijeme rozšlehanými vejci, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, posekanou petrželku i orestovanou cibuli a vše promícháme. Je-li třeba přilijeme trochu mléka.
Z králíka oddělíme zadní stehýnka, zbytek necháme v celku. Všechny části osolíme. Hřbet králíka včetně předních běhů naplníme nádivkou a zašijeme nebo upevníme jehlami na závitky. Na pekáč dáme zbylé máslo, zbylou cibuli, vložíme nadívané králičí torzo i stehýnka a pečeme v troubě asi při 180 stupních C. Dbáme na to, aby se králík nevysušil, je-li třeba podléváme ho teplou vodou nebo vývarem. Na závěr odklopíme víko pekáče a necháme králíka při vyšší teplotě zčervenat. Přílohu si zvolíme podle chuti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 083x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nadívaný králík


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist