Brynzové placky

Suroviny

800 až 1000 g brambor
200 g brynzy
1 zakysaná smetana
hladká mouka
1 vejce
olej
sůl
mletý pepř
pažitka

recept nemá fotografii

Postup

Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle jako na bramboráky. Přidáme celé vejce, pepř a sůl, vmícháme asi 3 lžíce hladké mouky a nakrájenou pažitku. Brynzu rozdrobíme a smícháme ji se zakysanou smetanou. Z bramborového těsta pečeme na pánvi menší a mírně silnější placky než bramboráky. Jakmile je obrátíme, potřeme horní opečenou stranu smetanou s brynzou a necháme dosmažit. Podáváme teplé.
Poznámka: Kdo má rád česnek, může ho prolisovat a přidat ke směsi smetany a brynzy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,074x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brynzové placky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist