Králičí závitky s klobásou

Suroviny

4 králičí řízky (stehna)
100 g anglické slaniny
2 nožičky silné klobásy
1 cibule
hladká mouka
2 lžíce sádla
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Králičí řízky rozklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme, poklademe plátky anglické slaniny a kusem klobásy, přidáme několik proužků cibule, pevně stočíme do závitků a upevníme jehlami na závitky, párátky či převážeme nití. Každý závitek obalíme v hladké mouce. Pokud máme králičí stehna, opatrně je ostrým nožem vykostíme a dále postupujeme stejně. Zbylou cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme sádlo, přidáme slaninu a cibuli a osmahneme. Poté ji shrneme stranou a na volném tuku opečeme závitky po všech stranách, mírně podlijeme vodou a přismahlý výpek na dne rozmícháme. Závitky dusíme pod pokličkou do měkka, podle potřeba mírně podléváme a případně závitky otočíme. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme z nich jehly či párátka a udržujeme v teple. Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a za stálého míchání zalijeme vodou nebo vývarem a dobře asi 15 minut povaříme, až vznikne hustší šťáva. Tu dochutíme mletým pepřem a solí. Šťávu necedíme, poléváme jí na talíři králičí závitky. Podáváme s rýží, ale třeba i s noky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 469x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí závitky s klobásou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist