Voňavý kapr na šalvěji

Suroviny

1 menší kapr
4 lžičky ostré hořčice
6 stroužků česneku
1 lžíce citronové šťávy
200 ml červeného vína
olej
šalvěj (sušená, ale i čerstvá)
mletý pepř
1 rovná lžička soli
kousek másla
trochu oleje

recept nemá fotografii

Postup

Kapra očistíme a rozporcujeme. Nemáme-li čerstvého, lze použít i mraženého, ale je to slabší náhražka, neboť mražená ryba čerstvou nemůže nahradit. Česnek oloupeme a prolisujeme a přidáme do hrnečku, kam jsme si již dali hořčici, pepř, sůl a citronovou šťávu. Směs promícháme a každou porci kapra jí pečlivě potřeme. Připravíme si zapékací misku a vytřeme ji kouskem čerstvého másla. Na pánvi si rozpálíme olej, porce kapra na něm po obou stranách opečeme a předáme do zapékací misku. Zalijeme je červeným vínem, posypeme šalvějí, přikryjeme a dáme zapéct do trouby. Zapékáme asi 30 minut.
Jako příloha jsou vhodné opečené brambory a čerstvá zelenina.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,064x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Voňavý kapr na šalvěji


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist