Žampionová polévka s hráškem

Suroviny

1 velká konzerva žampionů (plátky)
1 velká konzerva zeleného hrášku
hrst sušených hub
sůl
mletý pepř
1 velká cibule
100 g másla
100 g anglické slaniny
zelená petrželka
4 plátky tmavého toustového chleba
100 g sýra na strouhání
1 masox
1 lžíce hotové světlé jíšky

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si namočíme sušené houby do vody. Poté otevřeme konzervy a na sítku necháme okapat zvlášť hrášek a žampiony. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a jemně ji zpěníme na polovičním množství másla. Přidáme plátky žampionů a proužky anglické slaniny a orestujeme. Tuto směs zalijeme horkou vodou s masoxem, přidáme hrášek a namočené houby i s vodou. Jakmile se začne znovu vařit, přidáme asi lžíci světlé jíšky a povaříme asi 10 minut. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Toustový chléb si nakrájíme na kostičky, opečeme na druhé části másla, předáme na misku a ještě horký ho posypeme hrubě nakrájeným sýrem (ten se částečně na kostkách chleba roztaví). Nebo můžeme ještě krátce zapéct v mikrovlnce. Opečeným chlebem se sýrem posypeme polévku.
Poznámka:
Příprava polévky je rychlá, strávíme s ní maximálně 15 minut. Pokud chceme snížit její kalorickou hodnotu, vynecháme anglickou slaninu. Místo másla lze samozřejmě použít olej.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,072x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Žampionová polévka s hráškem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist