Kapr na černém pivě

Suroviny

6 porcí kapra
3 velké cibule
300 ml černého piva
3 lžíce ostrého kečupu
200 g anglické slaniny
sůl
hladká mouka na obalení
tuk na opečení

recept nemá fotografii

Postup

Porce kapra opláchneme, osuším, dobře osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme do něj obalené porce a rychle je osmahneme po obou stranách. Naskládáme je do zapékací misky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a posypeme jí porce ryby. V černém pivu si rozmícháme kečup (neměla jsem ostrý, tak jsem přidala půl lžičky feferonek naložených v soli) a směsí kapr zalijeme. Povrch poklademe plátky anglické slaniny. Vložíme odkryté do trouby předehřáté na 200 stupňů C a pečeme asi 30 minut.
Podáváme s bramborem vařeným či opečeným nebo s bramborovými hranolky, ale třeba také s bílým pečivem. A nějakou tou čerstvou zeleninou.
Poznámka:
Pokud nekucháte kapra (třeba použijete toho z mrazáku jako já), je to velmi rychlé (40 minut s přípravou i pečením). V každém případě je to dobré i zdravé.
Inspirací pro tento recept byla knížka Vaření s Čirinou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,923x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr na černém pivě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist