Králík na černo

Suroviny

1 králík
100 g slaniny
1 velká cibule
3 lžíce másla
1 bobkový list
½ lžičky sušeného tymiánu
6 kuliček černého pepře
1 lžička nastrouhané citronové kůry
lžička soli
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce hnědého cukru

recept nemá fotografii

Postup

Králíka rozporcujeme na 8 porcí a každou porci potřeme utěrkou nasáklou v octové vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a také slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu opečeme v kastrolu, přidáme lžíci másla a cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme koření, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl. Porce králíka vložíme do kastrolu a zalijeme teplou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené. Hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme při mírném příkonu tepla asi hodinu a půl až je maso úplně měkké.
Zbylé máslo rozpustíme na pánvičce, přidáme mouku a umícháme hladkou jíšku. Postupně přiléváme vývar, dokud nevznikne hustá omáčka. Tu ochutíme octem a cukrem, stále mícháme a provaříme asi 5 minut. Porce králíka zatím vyjmeme z kastrolu do mísy a udržujeme v teple. Zbytek šťávy z pod králíka procedíme do omáčky a znovu necháme přejít varem. Touto omáčkou polijeme porce králíka. Podáváme jak jinak než s nadýchaným houskovým či bramborovým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 680x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0,00 (počet: 1) 0,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na černo


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist