Vepřové maso s mladou cibulkou

Suroviny

600 g vepřového masa (kýta, krkovička)
2-3 svazky mladé cibule
1 lžíce Solamylu
sůl
zázvor
mletý pepř
2 lžíce sojové omáčky
5 stroužků česneku
olej

recept nemá fotografii

Postup

Maso pokrájíme na tenké a malé plátky, posypeme ho zázvorem, solí, mletým pepřem, Solamylem, přilijeme 1 lžíci sojové omáčky a vše důkladně promícháme. Můžeme nechat chvíli odležet v chladnu. Mezitím si očistíme česnek a cibuli. Česnek nakrájíme na plátky, mladou cibulku i s natí nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. Na pánvi rozpálíme asi 2 lžíce oleje a cibuli a česnek na něm orestujeme do poloměkka. Poté orestovanou cibuli a česnek odložíme stranou a na stejné pánvi, na kterou přidáme znovu trochu oleje, osmažíme rychle kousky masa (trvá to asi 2 až 3 minuty). Poté přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme lžíci sojové omáčky, promícháme a společně ještě malou chvilku osmahneme. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Rychlé, nenáročné, lze použít nejen vepřovou kýtu, ale třeba i krkovičku, která obsahuje více tuku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,082x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové maso s mladou cibulkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist