Pstruzi na kaparech

Suroviny

4 pstruzi
1 citrón
2 malé cibule
40 g másla
60 g hladké mouky
300 ml bílého vína
mletý pepř
mletá sladká paprika
60 g mandlí
3 lžíce kaparů
tuk na pečení
hladká mouka na obalení
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme a zevnitř i vně osolíme. Pokapeme je citrónovou šťávou a necháme v chladnu odležet asi jednu hodinu.
Zatím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na velmi malé kostičky. Osmahneme ji na másle, zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme, zalijeme vínem, rozšleháme a asi 10 minut povaříme. Omáčku osolíme a okořeníme pepřem a mletou paprikou. Poté do ní přidáme oloupané a na lupínky nakrájené mandle a jemně nasekané kapary. Omáčku odstavíme ze zdroje tepla a podle potřeby dochutíme citrónem.
Pstruhy obalíme v hladké mouce, na pánvi rozehřejeme tuk a pstruhy opečeme po obou stranách dozlatova. Pak je urovnáme do zapékací misky, zalijeme připravenou omáčkou a zprudka zapečeme v troubě. Stačí 10 až 15 minut. Podáváme s dušenou rýží nebo se širokými nudlemi nebo třeba s bílou bagetou a s čerstvou zeleninou.
Poznámky:
Mandlové lupínky zkusíme koupit hotové. Připravovat si je z celých mandlí je hrozná piplačka.
Pokud nemáme doma právě rybáře, můžeme koupit pstruhy třeba zmrazené. Dáme si však pozor na kvalitu zmrazených ryb, neměly by být „obrostlé“ ledem!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,035x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruzi na kaparech


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist