Velikonoční slepička

Suroviny

300 g hladké nebo polohrubé mouky
75 g cukru krupice
20 g droždí
130 ml mléka
1 žloutek
90 g ztuženého tuku
1 rozinka
2 spařené a oloupané mandle
1 vejce na potření
červená kokosová moučka
moučkový cukr
čokoládová barevná vajíčka
papír na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Z trochy vlažného mléka, špetky cukru a trošky vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Do větší mísy dáme mouku, cukr a přidáme vzešlý kvásek. Vlijeme zbytek mléka, nastrouhaný ztužený tuk a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě přikryté čistou utěrkou vykynout. Plech vyložíme papírem na pečení, na kterém jsme si na spodní stranu předkreslili obrys slepičky. Vykynuté těsto přendáme na vál, propracujeme ho a rozválíme. Podle předkreslené předlohy vykrojíme slepičku. Přendáme ji na plech s pečícím papírem. Z odkrojků těsta vytvoříme hřebínek a křídla a nohy. Jako oko vmáčkneme rozinku, jako zobáček 2 mandle. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200.C a pečeme dozlatova. Vychladlou slepičku přendáme na podnos, hřebínek ozdobíme červenou kokosovou moučkou. Slepičku posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme čokoládovými vajíčky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 963x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Velikonoční slepička


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist