Kuřecí játra na bazalce

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 zakysaná smetana
2 cibule
2 jablka
sůl
mletý pepř
olej
kousek másla
250 g zeleného hrášku (mraženého)
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce čerstvé (mražené) bazalky
100 ml vývaru

recept nemá fotografii

Postup

Připravíme si dvě pánve, větší a menší. Kuřecí játra odblaníme a nakrájíme na kousky. Oloupeme obě cibule a nakrájíme na jemné kostičky. Hrášek nerozmrazujeme, jen si odsypeme potřebné množství ze sáčku a necháme chvíli v teple. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na drobnější kostičky. Na větší pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme polovinu nakrájené cibule a přidáme k ní nakrájená játra. Opečeme je, poprášíme hladkou moukou, promícháme a po malé chvíli přilijeme vývar. Chvíli dusíme, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou bazalkou a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Promícháme, ještě minutku společně podusíme a odstavíme ze zdroje tepla. Na druhé pánvi rozpustíme kousek másla, orestujeme na něm zbytek cibule, přidáme hrášek a nakrájené jablko a společně chvíli dusíme. Tuto směs přimícháme k hotovým játrům s bazalkou a hned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.
Poznámka:
Je to rychlé, relativně levné a díky bazalce krásně voňavé jídlo. Bazalku jsem neměla čerstvou, ale mraženou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,471x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí játra na bazalce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist