Nekynutý závin

Suroviny

Těsto:
900 g hladké mouky
3 lžíce oleje
100 g cukru krupice
špetka soli
1 celé vejce
1 žloutek
1 sáček sušeného droždí
citrónová kůra
vlahé mléko

Maková nádivka:
200 g mletého máku
mléko
150 g cukru
hrst rozinek
2 lžíce rumu
na zahuštění strouhaný perník nebo rozmačkané piškoty a nebo strouhanka

Ořechová nádivka: 250 g rozemletých vlašských ořechů
2 lžíce cukru
2 lžíce rumu
2 lžíce medu
asi 250 ml mléka
l lžička citrónové kůry
hrst rozinek

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si uděláme nádivky, které necháme vychladnout.
Mák vaříme spolu s mlékem za stálého míchání. Pak přidáme rozinky, rum a cukr. Na závěr přidáme perník na zahuštění a necháme vychladnout.
Suroviny na ořechovou nádivku také chvíli povaříme za stálého míchání a necháme vychladnout.

Z předepsaných surovin zpracujeme těsto a necháme ho 5 minut odpočinout. Potom ho rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky. Na dvě placky naneseme makovou nádivku a na další dvě ořechovou nádivku. Zavineme a pomocí utěrky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Kdo chce může záviny potřít vajíčkem, aby měly pěknou barvu. Pečeme asi při 170 stupních do růžova.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 635x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nekynutý závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist