Polévka z uzeného masa

Suroviny

500 g uzených žebírek
2 až 3 stroužky česneku
1 mrkev
kousek celeru
3 lžíce zeleného hrášku
3 lžíce krupice (nebo rýže)
1 vejce
zelená petrželka
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Uzená žebírka opláchneme dáme vařit asi do 3 litrů vody. Vaříme zvolna. Mezitím si připravíme všechnu zeleninu. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme. Zelený hrášek můžeme použít buď zmražený nebo sterilovaný. Jakmile je maso na kostech měkké, vyjmeme ho z polévky a vývar pro jistotu procedíme. Vývar přivedeme znovu do varu, přidáme nakrájenou zeleninu a prolisovaný česnek a je-li to třeba, polévku přisolíme (pozor, někdy je uzené maso velmi slané a není třeba solit vůbec). Jakmile maso trochu zchladne, obereme ho, nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky. Pokud použijeme jako zavářku krupici, rozmícháme ji v hrnečku s vejcem, vlijeme do polévky a vidličkou nebo metlou v polévce rozšleháme, aby vznikly menší kousky. Použijeme-li jako zavářku rýži, propláchneme ji a nasypeme do polévky. Vajíčko rozšleháme a vlijeme do polévky přes vidličku. Polévku necháme ještě pár minut povařit (pokud použijeme rýži, tak o trochu déle) a podáváme ji posypanou zelenou petrželkou.
Poznámka:
Zeleninu v polévce můžeme samozřejmě obměňovat. Vhodná je do této polévky třeba i kapusta. Polévky je asi na 10 porcí, pokud vše nespotřebujeme, můžeme zbytek polévky zmrazit pro pozdější použití.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,067x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka z uzeného masa


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist