Kuřecí tlačenka

Suroviny

250 g kuřecího masa
ostrá sterilovaná zelenina (Moravanka)
2 vařená vejce
10 černých oliv
pepř
sůl
2 lžíce bílého vína
ocet
želatina na vaječnou tlačenku
forma na srnčí hřbet

recept nemá fotografii

Postup

Při přípravě kuřecí tlačenky lze dost improvizovat, ale základ tvoří vařené či pečené kuřecí maso bez kůže a zelenina. Obojího by mělo být zhruba stejné množství. Kuřecí maso lze získat z tzv. kuřecích skeletů – dva uvaříme v osolené vodě, měkké maso obereme a nakrájíme na hrubo. Nebo upečeme menší kuře a po zchladnutí maso obereme a nakrájíme. Sterilovaná zelenina by měla mít velký podíl červené kapie – dobře v tlačence vypadá. Můžeme ji doplnit třeba vypeckovanými olivami a vařenými vejci, jejichž žlutá barva se také v tlačence krásně vyjímá.

Formu na srnčí hřbet si vyložíme potravinářskou fólií nebo mikrotenem tak, aby část folie přesahovala formu. To později usnadní vyjímání hotové tlačenky. Do formy rozprostřeme maso střídavě s dalšími surovinami. Pokapeme bílým vínem smíchaným s octem, opepříme a případně osolíme. Želatinu si připravíme přesně podle návodu na obalu a zalijeme jí suroviny naskládané ve formě. Necháme zchladnout a ztuhnout (trvá to minimálně dvě hodiny). Před podáváním vyklopíme z formy, krájíme na plátky a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,733x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí tlačenka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist