Rebarborová buchta

Suroviny

1kg rebarbory (očištěné)
300 g polohrubé mouky
300 g hladké mouky
420 g cukru
125 g tuku (Hera)
160 g strouhanky (2 hrsti)
1 vajíčko
2 vanilkové cukry
200 ml mléka (asi)
1 kypřící prášek
rozinky
skořice

recept nemá fotografii

Postup

Z rebarbory sloupneme vrchní slupku, pak rebarboru pokrájíme asi na 3 – 5 milimetrové plátky, které namočíme asi do 70°C teplé vody. Mezi tím připravíme vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál, z hladké a polohrubé mouky, 200g cukru, hery, vajíčka, kypřicího prášku, mléka a 1 vanilkového cukru. Těsto rozdělíme na 1/3, 2/3 a necháme odležet. Rebarboru vyndáme z vody, necháme okapat, pak přidáme strouhánku a společně promícháme. 2/3 těsta rozválíme na vále a dáme na vymazaný plech tak, že musí být těsto i na stranách ( na celý plech by se to špatně rozvalovalo proto se vyvalují dva pláty které se uprostřed spojí ). Na těsto rozprostřeme rebarboru ze strouhánkou a zasypeme 220 g cukru, vanilkovým cukrem, rozinkami, skořicí. Na vrch rozválíme 1/3 těsta a kraje spodního a vrchního těsta společně uzavřeme. Pečeme asi 30 – 40 minut.
Můžeme také plnit jablky, tvarohem, makovou a oříškovou náplní.
( tuto buchtu pekla už moje prababička a říkala jí – americky koláč ).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,269x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rebarborová buchta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist