Kuřecí řízky s baklažánem

Suroviny

4 kuřecí řízky
1 baklažán
sůl
olej
grilovací koření

recept nemá fotografii

Postup

Baklažán pokrájíme na plátky, každý plátek posolíme po obou stranách a necháme nejméně půl hodiny tzv. vypotit. Vytvoří se na něm kapky, které vysušíme papírovou utěrkou. Tímto způsobem se z baklažánu odstraní hořkost.
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a lehce naklepeme (třeba přes mikroténový sáček či potravinářskou fólii). Po obou stranách je osolíme, posypeme grilovacím kořením a lehce potřeme olejem. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout a zatím se věnujeme třeba přípravě přílohy.
Na pánvi rozpálíme olej a připravené kuřecí plátky na něm opečeme po obou stranách. Přesuneme je do nahřáté misky a uchováme v teple. Na pánev přilijeme další olej, necháme rozpálit a opečeme na něm na větší kousky nakrájený baklažán. Ke konci úpravy posypeme grilovacím kořením, mírně osolíme a jen velmi lehce promícháme.
Opečený baklažán můžeme navršit na kuřecí řízek nebo ho servírujeme jako zeleninovou přílohu k masu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 374x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí řízky s baklažánem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist