Syrské filé

Suroviny

600 g rybího filé
sůl
4 stroužky česneku
mletá sladká i pálivá paprika
40 g oleje
citrónová šťáva
olej

recept nemá fotografii

Postup

Filé částečně rozmrazíme a rozdělíme na plátky.Ty osušíme papírovou utěrkou, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem, který jsme promíchali s oběma paprikami. Pálivé papriky dáme jen špetku, zatímco sladké papriky použijeme celou kávovou lžičku. Takto připravené filé vložíme do pekáčku nebo zapékací misky, kterou jsme předtím vytřeli olejem. Pečeme v troubě zvolna asi 20 minut, podle potřeby podléváme nebo přelijeme vypečenou šťávou. Krátce před dopečením zakapeme vydatně citrónovou šťávou.
Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší. A nejen proto, že je to jídlo jednoduché a lehké, připravíme zeleninový salát. Bude se třeba hodit hlávkový nebo ledový salát.
Poznámka pro začínající kuchařky:
Když vybíráte filé z mrazícího boxu, věnujte pozornost jeho kvalitě. Filé by nemělo být „zamrzlé v ledu“ ani „vyschlé“. Obě tyto vady svědčí minimálně o jeho nevhodném skladování a přepravě a chutné jídlo se z nich těžko připraví.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 329x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Syrské filé


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist