Křupavé penízky

Suroviny

200 g mletých vlašských ořechů
2 bílky
100 g nastrouhané čokolády
200 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce rumu
Poleva z bílé čokolády na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme všechny ostatní přísady a uhněteme stejnorodou hmotu. Rozdělíme na 4 kusy a z každého vyválíme váleček o průměru asi 2 cm. Dobře se vyvaluje na skleněném prkénku nebo na pracovní ploše posypané krupicovým cukrem. Válečky uložíme do chladna a necháme dobře ztuhnout.
Plechy vyložíme papírem na pečení a z tuhých válečků krájíme ostrým a tenkým nožem kolečka. Klademe je na plech kousek dál od sebe, protože se při pečení trochu zvětší. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C asi 15 minut.
Hotové necháme zchladnout a polovinu potřeme rozpuštěnou bílou polevou. Protože je povrch penízků nerovný, jde to dobře malým štětcem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 887x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Křupavé penízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist