Citrónová roláda

Suroviny

4 vejce
100 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce citrónové šťávy

Krém:
100 g másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
šťáva z jednoho citronu
hrst nasekaných oříšků
hrst kandované citrónové kůry

+ čokoládová poleva na ozdobení
+ papír na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Vejce a cukr ušleháme ve šlehači do pěny. Přidáme olej, citrónovou šťávu a polohrubou mouku a promícháme. Plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do trouby rozpálené na 250 stupňů C a upečeme. Je to jen několik minut, vyjmeme, jakmile začnou okraje mírně zlátnout.
Ještě horkou roládu i s papírem zarolujeme (bez náplně) a necháme téměř zchladnout. Zatím si připravíme krém. Máslo, cukr a žloutek utřeme, do téměř hotového krému po kapkách zamícháme šťávu z citrónu.
Roládu rozbalíme a při rozbalování odloupneme papír na pečení. Na vnitřní straně ji potřeme krémem, posypeme kandovanou citrónovou kůrou a nasekanými oříšky. Poté ji pevně zavineme a ozdobíme mřížkou z čokoládové polevy. Necháme ztuhnout, dobré je nechat ji i trochu odležet v chladnu. Krájíme až před podáváním.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 871x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Citrónová roláda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist