Jehlice

Suroviny

Těsto:
250 g másla
250 g krystal cukru
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
6 vajec – z bílků sníh
1 prášek do pečiva

Poleva:
1/4 skleničky černé kávy studené a cezené (já dělám překapávanou kávu a nemusim ji cedit)
3 lžíce cukru krystal
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu

Náplň
3 smetany na šlehání
3 ztužovače šlehačky
2 lžíce cukru moučka

recept nemá fotografii

Postup

Postup
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny a postupně přidáme ostatní suroviny a nakonec sníh z bílků. Upečeme. (plech vymazat a vysypat polohr. moukou).

Ještě horký moučník hustě propícháme špejlí a polijeme polevou. Na polevu ušleháme náplň a natřeme ji na vychladlý polevou politý moučník.
Natřenou náplň na moučníku hustě pokapeme vaječným koňakem (spíš kapeme než lijeme, aby šlehačka neklesla) a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou (1 čokoláda stačí, nejlépe hořká na vaření).

Velmi dobré a čím víc alkoholu, tím lepší....

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,223x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehlice


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist