Husa pečená s rumem

Suroviny

1 menší husa
200 g sušených švestek
1 dl rumu
1 citron
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Husu den předem osolíme zvenku i zevnitř. Švestky namočíme v 0,5 dl rumu, trošce vody a šťávě z citronu. Odleželou husu naplníme švestkami, zašijeme nebo spíchneme jehlou a dáme péct na druhou půldecku rumu a 4 dl vody. Pečeme asi 1,5 hodiny (podle velikosti husy možná i déle). Během pečení obracíme a podle potřeby podléváme. Měkou husu vyjmeme, slijeme šťávu, husu potřeme omastkem, vrátíme do pekáčku do trouby a opečeme do zlatova. Podáváme třeba s bramborovými plackami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 561x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Husa pečená s rumem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist