Piškotový srnčí hřbet

Suroviny

4 vejce
100 g moučkového cukru
130 g polohrubé mouky
200 g směsi ořechů, mandlí a kandovaného ovoce
1 lžíce skořicového cukru
2 lžíce oleje
citrónová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme směs ořechů a kandovaného ovoce. Můžeme použít třeba vlašské ořechy, oloupané a nesekané mandle, rozinky namočené v rumu, sušené meruńky či jiné sušené ovoce, které máme k dispozici. Samozřejmě se na řezu moučníku hezky vyjímají jasné barvy, zejména červená. Ovoce nakrájíme na zhruba stejně velké kousky, zasypeme lžící hrubé mouky a protřepeme. Kousky směsi se obalí moukou a v těstu při pečení neklesnou, ale zůstanou rovnoměrně rozložené. Dále si odvážíme mouku a promícháme se skořicovým cukrem.
Z bílku ušleháme tuhý sníh, žloutky ušleháme s cukrem a citrónovou kůrou. Ke žloutkové směsi postupně přidáme olej a mouku, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a kousky ovoce a ořechů. Těsto nalijeme a urovnáme do formy na srnčí hřbet (či do formy na chlebíček). Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů C a zvolna pečeme asi půl hodiny.
Hotový moučník vyklopíme na drátěnou podložku a necháme vychladnout. Krájíme na plátky. Protože je to moučník poměrně suchý, můžeme na talířku doplnit kopečkem šlehačky a kouskem čerstvého ovoce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,607x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Piškotový srnčí hřbet


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist