Květák s uzeným

Suroviny

1 středně velký květák
200 g uzeného rolky (nebo šunka)
olej
sůl
ocet
mletý kmín
chilli koření
sterilovaný hrášek

recept nemá fotografii

Postup

Květák rozdělíme na malé růžičky, opláchneme a necháme okapat. Na velké pánvi nebo ještě lépe ve WOKu rozpálíme olej (asi 3 lžíce, záleží na množství květáku) a na oleji květák orestujeme. Hned na začátku ho posolíme, aby rychleji „zavadl“. Když má zlatavou barvu, přidáme asi lžíci mletého kmínu, půl lžičky chilli koření a případně ještě trochu přisolíme. Promícháme a podlijeme asi třemi lžícemi octa. Nakonec přidáme na hranolky nakrájené uzené maso a společně prohřejeme. Sterilovaný hráše vmícháme až nakonec, když už jídlo odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme třeba s brambory upečenými v troubě (viz na obrázku), nebo s bagetou. Vhodný je i okurkový salát.
Poznámka:
Je to rychlé a lehké letní jídlo, nenáročné na suroviny a je hotové za čtvrt hodiny. Vegetariáni mohou maso vynechat, potom je však vhodné květák výrazněji ochutit (buď více koření nebo třeba lžíci sojové omáčky). Množství jsou záměrně uváděna pouze přibližně, je to závislé na velikosti květáku. Jeden středně velký květák stačí pro čtyři osoby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,029x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květák s uzeným


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist