Ztracená játra

Suroviny

500 g vepřových jater
1 cibule
2 zelené paprikyz
4 rajčata
trochu oleje
marináda na játra:
4 lžíce oleje
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého pepře
1 lžička mleté papriky
4 prolisované stroužky česneku

recept nemá fotografii

Postup

Játra očistíme, opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na středně velké kousky (asi 3 až 4 kousky na osobu). Vložíme je do připravené marinády a důkladně promícháme, aby se játra marinádou obalila (je jí poměrně málo). V marinádě je ponecháme asi půl hodiny.
Zatím si očistíme a nakrájíme cibuli, papriky a rajčata a připravíme si přílohu – nejlépe brambory v jakékoliv podobě. Na lžíci oleje orestujeme cibuli nakrájenou na plátky, poté přidáme papriky nakrájené na proužky a jakmile papriky trochu změknou, přidáme rajčata nakrájená na osminky. Mícháme jen lehce, aby se zelenina moc neporušila a restujeme také krátce – asi tak 4 minuty celkem. Hotovou směs mírněosolíme, dáme stranou ze zdroje tepla, ale udržujeme v teple.
Kousky jater rychle opečeme po obou stranách na oleji, mírně osolíme, upravíme na talíř a na ně navršíme připravenou zeleninovou směs.
Poznámka:
Klasici mohou použít místo zeleniny tatarku, kečup či obojí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 334x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ztracená játra


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist